به طور کلی به پروسهی تولید یک تصویر یا خروجی گرفتن به صورت یک ویدیو از یک نرم افزار سه بعدی، عملیات رندرینگ (Rendering) گفته شده که توسط موتور رندرها انجام می شود.
معمولاً رندرینگ، آخرین مرحله در عملیات ساخت یک صحنه ی سه بعدی است مگر این که بخواهید بر روی رندرهای خود، پست پروداکشن انجام دهید یا به عبارتی با نرم افزارهای ادیت، آن ها را ویرایش کنید.
کاربردهای رندرینگ در صنایع مختلف
کلمه رندرینگ با نام نرم افزارهای سه بعدی سازی گره خورده ولی واقعیت این است که رندرینگ علاوه بر کاربردهایی که شبیه سازی معماری دارد در حوزه هایی مانند بازی سازی، ساخت انیمیشن، معرفی محصولات تجاری و تولید تیزرهای تبلیغاتی نیز نقش پررنگی را ایفا می کند. ولی از نظر لغتی کار یکسانی را انجام می دهند. به طور مثال معنی رندر در معماری این است که از یک نما یا یک آشپزخانه که در تری دی مکس طراحی کرده ایم، خروجی عکس یا انیمیشن تهیه می کنیم و معنی رندر استودیویی این است که یک مدل سه بعدی را در استودیوی مجازی قرار می دهیم و در آنجا از آن خروجی عکس یا انیمیشن می گیریم.
فواید و مزایای رندرینگ
مزایای تکنولوژی رندرینگ بر کسی پوشیده نیست. با کمک رندرها میتوان یک اثر را با تمام جزییاتش پیش از ساخت مشاهده کرد. مثلاً بعد از طراحی یک ویلا، قبل از این که فرآیند ساخت و اجرا شروع شود، میتوان طرح سه بعدی آن را به صورت عکس یا انیمیشن بررسی کرد و این کار علاوه بر کمک به تجسم دقیق تر طرح نهایی، در مسائلی مانند پرزنت و ارائه جذاب تر اثر نیز کاربردهای زیادی دارد.
ارائه رندرهای کلوزآپ از بخش های مختلف یک پروژه ساختمانی میتواند در نشان دادن میزان روشنایی و محل سایه ها، طراحی نورپردازی با توجه به نیاز ساختمان و همچنین بررسی رنگ ها یا شناخت متریال های به کار برده شده در پروژه موثر باشد.
علاوه بر این، در یک رندر ما میتوانیم فضاسازی ها، ارتباط بخش های مختلف یک پروژه با هم یا چیدمان دقیق مبلمان را ببینیم و حتی چشم اندازهای ساختمان را از دید ساکنین واقعی آن (پیش از ساخت) مشاهده و بررسی یا طراحی کنیم.
کارفرماها می توانند پروژه خود را در مرحله طراحی به صورت سه بعدی مشاهده کنند و حتی با کمک انیمیشن های معماری، در فضاها حرکت کنند و کاملاً با تسلط بر اوضاع، اگر خواستار تغییراتی هستند، آن ها را مطرح کنند.